Published on October 8th, 2015

Amethist verslavingszorg

Missie

Verslavingsgedrag en middelengebruik kunnen levens verwoesten. Mensen die lijden onder dergelijke problemen hebben recht op de best mogelijke hulp, behandeling en zorg.

GGz Centraal en Tactus Verslavingszorg, bekende kernpartners in de verslavingszorg, bieden vanaf 2013 in een nieuwe organisatie Amethist Verslavingszorg gezamenlijk verantwoordelijkheid voor een compleet en samenhangend verslavingszorgaanbod en voor de verdere groei en ontwikkeling van de verslavingszorg in Flevoland.

Visie

Verslaving is een ziekte. Een ziekte met een (neuro)biologische achtergrond. Of iemand risico loopt om verslaafd te raken, is vooral genetisch bepaald. De kans op het ontwikkelen van verslaving wordt daarnaast vergroot door bijkomende sociale en/of psychiatrische problemen. Wanneer de ziekte chronisch verloopt, ontstaan er vaak ook ernstige problemen op sociaal-maatschappelijk en lichamelijk gebied. Toch is de drempel om hulp te zoeken voor veel mensen onnodig hoog door het stigma dat nog steeds op verslaving rust.

De verslaving, bijkomende psychiatrische en lichamelijke problemen én het sociaal-maatschappelijk functioneren worden in samenhang benaderd. Amethist Verslavingszorg biedt hiertoe een breed pallet aan flexibele behandelingsmogelijkheden: begeleiding, behandeling, nazorg en crisisopvang.

 

Bekijk hier de website


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!