Published on October 2nd, 2015

Buitenhout college

Het Buitenhout College; Vol in de samenleving!
Op het Buitenhout College kun je leren op verschillende niveaus (BBL, KBL en TL). Op advies van de basisschool word je in de eerste klas gelijk op het juiste niveau geplaatst. Je krijgt persoonlijke begeleiding zodat je optimaal kan presteren. In de onderbouw van de theoretische leerweg kan je kiezen voor de talentklassen: ‘De jonge onderzoeker’, ‘Multimedia’, ‘Sport & Dienstverlening’ en ‘TL plusklas’. Op het Buitenhout College voel je je waarschijnlijk snel thuis. Deze vmbo-school maakt duidelijke afspraken met jou, zodat je veilig en plezierig naar je diploma toewerkt. Je krijgt tegelijk volop de ruimte om jezelf en je talenten te ontwikkelen.
Je doet het niet alleen
Om je echt thuis te voelen op een school is het belangrijk dat je contact maakt en leert samenwerken. Met de andere leerlingen, maar ook met de docenten. Dat is in het begin op een voor jou nieuwe school misschien best lastig. Maar samenwerken maakt je sterker. Zo leer je al je kwaliteiten gebruiken en in te zetten.

Duidelijke afspraken
Het Buitenhout College houdt van duidelijke afspraken, waaraan iedereen zich moet houden. Dat zorgt voor zekerheid en houvast. Je werkt binnen het grote gebouw op een eigen, kleinere, afdeling (lesvleugel). Met je eigen docenten, een eigen teamleider, je eigen werkplek, een eigen kluisje enzovoort. Je raakt dus al snel bekend met iedereen. Je krijgt ook begeleiding van een leerling uit leerjaar 3 bij wie je terecht kunt met je vragen.

Goede begeleiding
Natuurlijk is je persoonlijke mentor het eerste aanspreekpunt. Er zijn wekelijkse mentoruren waarin binnen de mentorklas aandacht is voor sociaal-emotionele vaardigheden en studieberoepskeuze. Er is ook een huiswerkklas. En er zijn goede voorzieningen die je helpen als het misschien wat minder goed gaat.

Meer dan leren
Op het Buitenhout College doe je méér dan leren. Je kan terecht in de eigen winkel ´Het Buitenhoutje´ waar leerlingen zelf allerlei schoolspullen en bijzondere dingen verkopen. Er zijn vier dagen per week naschoolse activiteiten als sporten, dansen en muziek, koken en nog veel meer. In de derde klas kun je op werkweek naar het buitenland en er zijn elk jaar binnen de lessen leuke en leerzame excursies. Onze school staat vol in de maatschappij. Daardoor krijg je veel praktijkgerichte opdrachten en neem je als leerling een actieve rol in binnen deze maatschappij.
Meer weten
Kijk op www.buitenhoutcollege.nl, onze pagina op Facebook of breng een bezoek aan de voorlichtingsavond op dinsdag 19 november 2013 en dinsdag 7 januari 2014 of open dag op zaterdag 11 januari 2014.

 


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!