Published on October 2nd, 2015

Het Baken

Het Baken Almere is een stichting voor interconfessioneel onderwijs, waartoe vier scholen behoren: Stad College voor vmbo onderwijs, Poort, school voor havo en mavo, Park Lyceum met havo en atheneum onderwijs en Trinitas Gymnasium.

Stad College
Stad College is gelegen aan de Rooseveltweg in Almere. Op Stad College vind je een plezierige omgeving om te bouwen aan je toekomst. Of je nu kiest voor htl Plus, Zorg & Welzijn, Economie, Techniek of de ICT-route, op Stad College vind je de vmbo-opleiding die bij je past. Met deze basis kun je later door naar mbo of havo.

Poort
Poort, school voor havo en mavo is zoals de naam al zegt een school voor havo en mavo onderwijs. Ga je naar Poort, dan wil je later naar het hbo. Dat geldt ook voor de mavoleerling, die dezelfde lesstof krijgt aangeboden in de onderbouw als de havoleerling. Daarom spreken we van een mavo+ en vragen we dus iets meer als het om inzet en motivatie gaat.

Park Lyceum
Park Lyceum is een school voor havo en atheneum onderwijs, gelegen in de Filmwijk, Almere Stad. De school beschikt over verschillende certificaten, zo is het een ELOS-school, omdat de school veel doet met internationalisering. Tevens is het een JetNet en Universum school, wat inhoudt dat Park Lyceum veel uitdaging biedt in de bèta en techniekvakken.

Trinitas Gymnasium
Trinitas Gymnasium is het enige zelfstandige categorale gymnasium in Flevoland. Dit betekent dat we alleen gymnasiumonderwijs aanbieden. Het is een school met een veilig en uitdagend leer- en leefklimaat. De school is geen leerfabriek, maar een plaats waar je je talenten kunt ontwikkelen. Niet alleen in intellectueel, maar ook in cultureel en sociaal opzicht.

www.hetbaken.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!