Published on October 8th, 2015

Kiki Nous

Wie zijn wij

Kinderopvang Kiki Nous [kiki noe], uit het Frans vrij vertaald: “ons kleintje”, is een particulier kinderdagverblijf. Het biedt een kleinschalige en daarmee vertrouwde dagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar en per januari 2011 buitenschoolse opvang (BSO) voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Kiki Nous maakt gebruik van een unieke locatie met een kindvriendelijke binnentuin, haar eigen speelplein en een groot speel-gymlokaal waar uw kindje bij alle weersomstandigheden gezond kan bewegen. Kiki Nous biedt naast een veilige omgeving professionele opvang aan in het fraaie gebouw van Montessori basisschool “De Poort” en tijdelijke huisvesting “De Kiki Keet”. Beide locaties zijn naast elkaar centraal gelegen in het Europa kwartier tegen over de Albert Heijn en op wandelafstand van het nieuw in dec 2012 geopende NS station in Almere Poort. We proberen iedereen zo goed mogelijk van dienst te zijn met onze ruime openingstijden van 7:00 tot 19:00 uur.

Wat is de visie van Kiki Nous?

Kinderopvang Kiki Nous heeft als doel het creëren van een situatie voor de kinderen die vergelijkbaar is met de huissituatie. Wij willen in goed overleg met de ouders een bijdrage leveren aan de lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkeling van de kinderen. We bieden een warme en huiselijke opvoedingssituatie, waarin het kind centraal staat. Hierdoor voelt het kind zich veilig en op zijn gemak. Samen met andere kinderen alsmede de pedagogisch medewerkers kan het kind zich optimaal ontwikkelen in zijn/haar individuele tempo en op zijn/haar niveau.

Waar komt Kiki Nous vandaan?

Het initiatief voor de oprichting van Kiki Nous komt voort uit een langgekoesterde wens van Linda Sirach. In 2009 heeft Linda de stap genomen om – na 22 jaar actief te zijn geweest in de kinderopvang te Lelystad bij diverse kinderdagverblijven van de SKL en daarna 12 jaar bij de Schoor te Almere – haar eigen visie en beleid formuleren en ook uitvoeren. Dit leidt tot een eigen kinderopvang, waar het kind centraal staat en waarbij het alle hulp, stimulans, warmte en veiligheid kan verwachten van de pedagogisch medewerkers.

De pedagogisch medewerkers zullen hun eigen groep hebben en zij streven ernaar om het kind zo optimaal mogelijk te stimuleren in zijn/haar ontwikkeling. Omdat wij gehuisvest zijn in “Montessorischool “De Poort” zoeken we naar de mogelijkheid om de kinderen die 4 jaar zijn geworden, vloeiend te laten doorstromen binnen het gebouw, of naar een andere school van uw keuze. De schoolgaande kinderen blijven intern in hun vertrouwde omgeving of worden per 1 september 2012 op duurzame wijze met onze prachtige bakfiets gebracht naar en gehaald bij alle scholen in Almere Poort.

bekijk de website


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!