Published on October 2nd, 2015

Oostvaarders college

Vaar je eigen koers op het Oostvaarders College
Het Oostvaarders College is de ideale school om je havo-, atheneum- of gymnasiumdiploma te halen. Je bent natuurlijk verzekerd van degelijk, traditioneel en vakgericht onderwijs, maar mag in de speciale Talentklassen helemaal ‘los’ gaan op je eigen talent. Hoe gaaf is dat? Je kunt kiezen uit de talentklassen Kunst, Sport, Science of Cambridge Engels.

Het gaat om jou
Ieder mens heeft talent en ook jij moet alle ruimte krijgen om op je eigen niveau je talenten te ontwikkelen. Op het Oostvaarders College krijg je daar volop de ruimte voor. In een veilige omgeving leer je wie je zelf bent en om voor je mening uit te komen. Maar ook om te luisteren naar wat anderen te zeggen hebben. Samen verantwoordelijkheid nemen. Dáár gaat het om.

Welk advies heb je?
Je bent met een havo-advies al welkom op het Oostvaarders College. Het eerste jaar kom je in een gecombineerde havo/atheneumklas. Vanaf de tweede klas kies je tussen havo en atheneum. Heb je een vwo-advies, dan kies je gelijk het eerste jaar al voor de atheneum- of gymnasiumklas. Het grootste verschil tussen deze twee opleidingen, is dat je op het gymnasium eindexamen doet in een klassieke taal zoals Latijn of Grieks.

Kies je Talentklas
Vraag een leerling waarom hij voor het Oostvaarders College gekozen heeft en bijna altijd is het antwoord: de Talentklassen. Daarin combineer je jouw talent met het leerwerk. Je kan kiezen tussen Kunst, Sport, Science of Cambridge Engels. Het is ook mogelijk om binnen de algemene klas een speciaal aanbod te volgen van leuke vakken zoals Almerekunde, filosofie of architectuur.

Goede rapportcijfers
Iedere leerling is trots op een mooi rapport. Maar dat zijn scholen ook. Het Oostvaarders College mag trots zijn op haar rapportcijfers. Vorig jaar ging iedere Gymnasiast met een diploma naar huis en 96% van de Atheneum-leerlingen. Dat zijn mooie cijfers, toch?
Je bent een wereldburger
Door internet en media ligt de wereld aan je voeten. Het Oostvaarders College is een officiële UNESCO-school en kijkt verder dan Almere groot is. Er is veel aandacht voor internationalisering, bijvoorbeeld door uitwisselingprogramma’s binnen- en buiten Europa. Ook binnen de lessen besteden we veel aandacht aan vrede & mensenrechten, burgerschap, intercultureel leren en duurzaamheid; de kernwaarden van UNESCO.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.ovc.nl. Uiteraard ben je ook van harte welkom de voorlichtingsavond op donderdag 21 november 2013 en de open dag op zaterdag 11 januari 2014 te bezoeken.

www.ovc.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!