Published on October 2nd, 2015

ROC Flevoland

Het middelbaar beroepsonderwijs

BOL, BBL OF DEELTIJD BOL?
Bij ROC Flevoland kun je voor de meeste opleidingen kiezen uit drie opleidingsvarianten, waarvan de BOL doorgaans het meest voorkomt. BOL staat voor de Beroepsopleidende leerweg. Je volgt dan een dagopleiding waarbij je verschillende stagemomenten hebt.

Bij de BBL (Beroeps begeleidende leerweg) combineer je werken en leren. Voorwaarde is dan, dat je een arbeidsovereenkomst bij een erkend leerbedrijf hebt met een omvang tussen de 20 en 32 uur. Als je nog geen baan hebt, wil dat niet betekenen dat je geen opleiding in de BBL kunt volgen. Ons advies- en informatiecentrum Matchpoint zoekt graag samen met jou naar een geschikte baan om zo met jouw BBL-opleiding te kunnen starten.

Voor volwassenen bieden we ook verschillende deeltijd-BOL opleidingen aan. Werken, leren en stage worden dan gecombineerd, waarbij er veelal in de avonduren les wordt gegeven.
Wat zijn de toelatingseisen?
In het middelbaar beroepsonderwijs kan je op vier niveaus studeren. Hieronder vind je de toelatingseisen waaraan je minimaal moet voldoen om met een opleiding te kunnen beginnen. Soms heb je een diploma met bepaalde vakken nodig, zoals wiskunde of een tweede moderne vreemde taal. De precieze toelatingseisen staan bij de opleidingen.
Entree
Toelatingseisen: Enkele jaren voortgezet onderwijs, minimaal 16 jaar en een positief instroomadvies.

www.rocvanflevoland.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!