Published on October 2nd, 2015

‘t Pannekoekschip Almere

In de gezellige havenkom van Almere Haven ligt restaurant ‘t Pannnekoekschip ‘JOHANNA’ een schip met een bewogen geschiedenis. Gebouwd in 1939 als motorvrachtschip bij de gebroeders Spaans aan de Roode Vaart bij Moerdijk, werd op de dag van haar proefvaart de mobilisatie in Nederland afgekondigd. Het schip werd daarop verhuurd aan het Rode Kruis, om na een grondige verbouwing dienst te doen als medisch hulpschip aan het front.

Na de capitulatie van Nederland wist het schip aan vordering door de Duitsers en aan bombardementen te ontkomen, door van onderduikadres naar onderduikadres te varen. Zo heeft de ‘JOHANNA’ zonder een schrammetje de oorlog doorstaan. De eerste reis na de oorlog was alsnog voor het Rode Kruis, hulpgoederen vervoeren naar Rotterdam, waar een groot gebrek was aan alle eerste levensbehoeften.

Na een lang leven als binnenvaart schip is de ‘JOHANNA’ verbouwd tot een driemaster zeilschip. Met haar 50 meter lengte en haar trotse 30 meter lange masten is de ‘JOHANNA’ een zeer bijzonder etablissement. Het interieur is maritiem en zeer smaakvol ingericht zelfs de menukaart is in scheepssfeer uitgevoerd. Het schip biedt plaats aan 180 gasten binnen en 70 buiten op het fraaie verzonken terras op het Michiel de Ruyter dek. Of je aan bakboord zit of aan stuurboord, midscheeps of in de boeg overal proef je die typische sfeer van een zeilschip. Met haar bijzondere interieur is ‘t Pannekoekschip de ideale gelegenheid voor een avond uit eten met het gezin, vrienden en collega’s, met een keuze uit meer dan 100 soorten ambachtelijk gebakken pannenkoeken.

www.pannekoekschip.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!