Published on October 2nd, 2015

VMCA

De VMCA is op 1 januari 2008 ontstaan door een fusie tussen de Vrijwilligers Centrale Almere en het Steunpunt Mantelzorg Almere. Door de fusie is een sterke Almeerse organisatie ontstaan met ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van ondersteuning van vrijwilligers, organisaties en mantelzorgers.

De VMCA is een stichting met een bestuur op afstand. De dagelijkse leiding is in handen van een directeur en twee sectormanagers. De verschillende activiteiten worden aangestuurd en/of uitgevoerd door professionele coördinatoren en consulenten.
In de uitvoering van de activiteiten wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van vrijwilligers.

De Vrijwilligers en Mantelzorg Centrale Almere bestaat uit 2 sectoren:

  • Sector Vrijwilligerswerk (Steunpunt Vrijwilligerswerk en Algemene Vrijwilligersprojecten)
  • Sector Informele Zorg (Vrijwilligers Zorgcentrale en Steunpunt Mantelzorg)

Missie en visie

De VMCA is er voor vrijwilligers en mantelzorgers. De VMCA is een zelfstandige organisatie die uitgaat van kansen en mogelijkheden voor vrijwilligers, mantelzorgers en organisaties. De VMCA bevordert sociale cohesie en participatie binnen de Almeerse samenleving. Dit doen we door middel van een diversiteit aan projecten en activiteiten die zich richten op ondersteuning, versterking en stimulering. We streven er naar een stevig fundament te bouwen voor vrijwilligers en mantelzorgers in Almere. De VMCA staat voor kwaliteit, maatwerk en betrokkenheid bij mens en samenleving.

De VMCA wil gezien en erkend worden als een innovatieve kwaliteitsorganisatie op het gebied van vrijwilligerswerk en mantelzorgondersteuning, met een krachtig netwerk en met plezier in wat we doen. De VMCA speelt proactief in op ontwikkelingen in de samenleving en is toegankelijk voor iedereen. Vrijwilligerswerk draagt bij aan persoonlijke ontwikkeling en zingeving. We streven naar waardering, stimulering en versterking van vrijwilligerswerk als waardevolle en onmisbare bijdrage aan de Almeerse samenleving. Het is dan ook noodzakelijk om de komende jaren te blijven investeren in het werven en behouden van vrijwilligers.

Voor mantelzorgers zullen we steeds meer inzetten op directe ondersteuning. We maken ons hard voor herkenning en erkenning van mantelzorgers bij mantelzorgers zelf, bij instanties en werkgevers. We streven naar een regie op het eigen leven van de mantelzorger, zodat de verhouding tussen de draaglast en de draagkracht in balans komt.

www.vmca.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!