Published on October 2nd, 2015

Weernekers Holding

Weernekers opende zijn eerste zelfbedieningswinkel in 1969 in de Betuwe. In 1976 verruilde hij zijn trouwe omgeving voor het nieuwe Flevoland. Startte in 1976 zijn eerste supermarkt in Lelystad. In de periode 1976 tot 1983 groeide Weernekers naar een drietal moderne eigentijdse supermarkten in Lelystad. In 1986 wijzigde Weernekers zijn formule van Spar naar Albert Heijn-franchise. De ene na de andere uitbreiding volgden elkaar op. In 1994 startte Weernekers zijn eerste supermarkt in Almere-Haven. In de periode van 1994 tot 2000 groeide Weernekers ook naar drie supermarkten in Almere.

Ondernemen is groeien; door middel van het aanbod van voedings- en genotsmiddelen en de vraag van de consument naar een steeds uitgebreider assortiment, meer filialen maar ook steeds uitbreiden van het winkel-, noodzakelijke, vloeroppervlak. Een ondernemer is afhankelijk van de medewerking van de politiek. Deze belangen lopen niet altijd parallel . Weernekers bereikte in Lelystad de top. Uitbreidingsmogelijkheden waren te gering. Weernekers stootte in 2002 zijn drie supermarktexploitaties in Lelystad af en concentreerde zich op de groeistad Almere. Ook in Almere volgde de ene na de andere uitbreiding.

Juni 2008 opende Weernekers een geheel nieuwe supermarkt volgens het allernieuwste Albert Heijnconcept in Tussen de Vaarten in Almere Stad.

September 2008 opende Weernekers wederom een nieuwe supermarkt volgens het nieuwste Albert Heijnconcept in het centrum van Almere Haven.

December 2010 opende Weernekers de zesde full service AH supermarkt in Buiten Oost, Almere Buiten.

Juni 2012 opende Weernekers de geheel vernieuwde supermarkt aan het Botplein volgens de allernieuwste AH formule.

Vanaf 1994 onderneemt de Weernekersgroep pogingen om een volledige full-service supermarkt ook in Almere Haven te realiseren door middel van reloceren, waardoor de inwoners van de wijken van zowel De Wierden en De Gouwen alsmede De Velden, net zoals in alle andere wijken en buurten van Almere kunnen winkelen in een eigentijdse full-service supermarkt welke door Weernekers zal worden ontwikkeld in de nieuwe ontwikkelingswijk “de Laren” in Almere Haven.

Zowel in onze supermarkten Waterwijk, Kruidenwijk, Centrum Almere Haven en Buiten Oost is een Gall & Gall gevestigd.

Op dit moment zijn binnen de Weernekers groep 650 medewerkers werkzaam.

www.weernekers.nl


Comments are closed.

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!