Wat wil je weten

01 WELKOM IN ALMERE !!!

Leuk dat ik u als nieuwe inwoner van de jongste stad van Nederland mag verwelkomen. Of u nu gaat wonen in een zelfontworpen huis in één van de nieuwe stadsdelen of heeft gekozen voor een woning in een al bestaande woonwijk, ik heet u graag welkom in Almere!
lees meer…

02 GROEI EN ONTWIKKELING

Almere groeit en ontwikkelt zich op een verantwoorde manier. Daar moeten particulieren en bedrijven van profiteren. Bestaande en toekomstige bewoners. Jong en oud. De groei en de ontwikkeling komen ten goede aan economie, kunst en cultuur, sport en recreatie, natuur en milieu.
lees meer…

03 PRETTIG WONEN

Wonen in Almere is kiezen uit talloze mogelijkheden. Naast de bestaande bouw – zowel huur als koop – worden er ook nieuwe woningen opgeleverd. Zelf bepalen hoe de indeling wordt, uw eigen stijl uitkiezen? Het kan allemaal in Almere waar particulier opdrachtgeverschap hoog in het vaandel staat.
lees meer…

04 ZORG VOOR DIEREN

Ruim baan voor de dieren in Almere! Dat kan ook eigenlijk niet anders in een stad met zoveel natuur binnen en buiten haar grenzen. Almere telt veel huisdieren, van honden en katten tot vogels, vissen en meer exotische exemplaren.
lees meer…

05 PRIMA VERZORGD

In zo’n snelgroeiende stad als Almere moeten de gezondheidszorg en de welzijnsvoorzieningen tiptop in orde zijn. En we kunnen u als aanstaande nieuwe inwoner geruststellen: dat zijn ze ook.
lees meer…

 

06 BASISONDERWIJS

Almere kent veel (keuze)mogelijkheden op het gebied van basisonderwijs. Dat moet ook wel in een zo jonge en snelgroeiende stad. Wilt u alles weten over het aanbod, dan kunt u dat vinden op de betreffende pagina van de gemeente…
lees meer…

07 BEREIKBAARHEID

Met de auto, het openbaar vervoer, de fiets of te voet, binnen of buiten de stad, aan alle vormen van vervoer wordt door Almere evenveel aandacht besteed. Veiligheid gaat daarbij vóór alles.
lees meer…

 

08 MBO-/ VOORTGEZET ONDERWIJS

Natuurlijk, Almere is de stad van de toekomst, daar is iedereen het over eens. En die toekomst wordt met het volste vertrouwen tegemoet gezien. Een van de essentiële pijlers onder dat vertrouwen is onderwijs.
lees meer…

 

08 ETEN & DRINKEN

In Almere wordt de inwendige mens zeker niet vergeten. Het aantal restaurants, traiteurs en bars neemt in snel tempo toe. Ze zorgen voor kleur, vertier, vermaak en heel veel gezelligheid.
lees meer…

 

09 KINDEROPVANG

Almere is een kinderrijke stad. Het aantal jonge gezinnen is hoog en dus ook het aantal geboortes. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er een uitgebreid aantal mogelijkheden is op het terrein van kinderopvang, buitenschoolse, tussenschoolse en naschoolse opvang,
lees meer…

10 SFEERVOL WINKELEN

Almere Centrum aan het prachtige fotogenieke Weerwater, daar kunt u naar hartelust shoppen, genieten op een terrasje van een drankje of een kopje koffie of lekker lunchen in een restaurant.
lees meer…

 

11 OMROEP FLEVOLAND

Elke dag nieuws uit Almere! Omroep Flevoland is de regionale omroep voor Flevoland die zeven dagen per week nieuws brengt. Veel van dat regionale nieuws is afkomstig uit Almere, de grootste stad van Flevoland.
lees meer…

 

12 SPORT & RECREATIE

De dynamiek van Almere als jonge, bruisende stad is goed terug te vinden in het aanbod van recreatie en sport. De recreatieve sector ontwikkelt zich in een razend tempo, hetgeen te merken is aan het toenemend aantal restaurants, terrassen, kroegjes en meer.
lees meer…

13 KUNST & CULTUUR

Vervelen in Almere? Onmogelijkl Kunst, cultuur en recreatie zijn in ruime mate aanwezig en het aanbod wordt alleen maar groter en diverser. Almere groeit en bloeit als nooit tevoren, op alle gebieden.
lees meer…

 

14 WERKEN IN ALMERE

Almere is een en al bedrijvigheid. De groei van de stad zorg tegelijkertijd voor een groei van het aantal ondernemingen. Niet alleen grote bedrijven kiezen Almere als filiaalplaats of als thuisbasis, ook en vooral de kleinere bedrijven zien de kansen die Almere te bieden heeft.
lees meer…

15 VVV ALMERE

De winkel van VVV Almere vind je in het centrum van de stad, onder de nieuwe bibliotheek. Je kunt er terecht voor de leukste uitjes in je eigen stad, wandel- en fietssuggesties of leuke Almeerse hebbedingetjes. Maar ook op de VVV website vind je altijd de leukste uittips in je eigen stad.
lees meer…

16 PARTYSCHIP SUCCES

Sinds 2012 is Almere een uniek stuk scheepvaart-historie rijker. In de gezellige havenkom van Almere Haven ligt het stoom-salonschip “Succes” anno 1897.
lees meer…

 

17 INFORMATIE & ADRESSEN

Contact nemen met het Stadhuis, Flevoziekenhuis, Huisartsenpost Almere, VVV Almere en meer handige bedrijven? Vind de gegevens hier!!
lees meer…

Back to Top ↑
  • Bekijk De Gids!

  • Bekijk De Plattegrond!

  • Facebook!

  • Almere Dichtbij!