Partyschip Succes

Sinds 2012 is Almere een uniek stuk scheepvaart-historie rijker. In de gezellige havenkom van Almere Haven ligt het stoom-salonschip “Succes” anno 1897. Dit fraaie karakteristieke stoomschip, Neerlands oudste en meest exclusieve in z’n soort, levert een bijzonder en aantrekkelijk contrast op in onze moderne haven: een bezienswaardigheid tijdens uw verkenning van Almere.

De 40 meter lange “Succes” liep in de 19e eeuw als Rijnsleper van de helling en deed na de 2e Wereldoorlog tot 1963 nog dienst als stoom-tankercleaner. Na ruim 20 jaar op de sloop werd het wrak in 1985 gered van de slopershamer om na 9 jaar restaureren te herrijzen als luxe passagiersschip.

 

 

Om deze volstrekt uit de hand gelopen liefhebberij in stand te kunnen houden vaart de “stoomboot van Almere” als exclusief partyschip met zakelijke en particuliere gezelschappen. Én is “Pakjesboot 13”, met de kilometers ver te horen karakteristieke klanken van Europa’s grootste scheeps-stoomorgel, een echte publiekstrekker tijdens evenementen in de havenkom. De “Succes”, met haar zeldzame stoommachines, is dan te bezichtigen, het gezellige saloncafé geopend voor publiek, kan er een rondvaartje gemaakt worden of gereserveerd worden voor een dinnercruise.

Het kán in Almere; ook comfortabel stoom afblazen in nostalgische sferen. Varend of aangemeerd, voor iedere gelegenheid bent u het hele jaar welkom aan boord van het ss “Succes” om in een sfeerrijke en stijlvolle ambiance met allure te genieten van een ouderwetse verwenning. Succes verzekerd!