VVV Almere

De winkel van VVV Almere vind je in het centrum van de stad, onder de nieuwe bibliotheek. Je kunt er terecht voor de leukste uitjes in je eigen stad, wandel- en fietssuggesties of leuke Almeerse hebbedingetjes. Maar ook op de VVV website vind je altijd de leukste uittips in je eigen stad. Of schrijf je in voor de wekelijkse gratis nieuwsbrief, volg ons via twitter en facebook en blijf zo altijd op de hoogte van alle activiteiten in Almere.

Alvast wat leuke suggesties!
Ontdek de gezelligste terrassen van Almere. Neem bijvoorbeeld een drankje op één van de terrassen in de Havenkom in Almere Haven, geniet van de mooiste zonsondergangen op het terras bij BoatHouse of zoek de gezelligheid op in het centrum van Almere op de terrasjes van het Belfort en de Grote Markt. Vergeet ook Grandcafé Seventies Eighties in het vernieuwde centrum van Almere Buiten niet.

Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij het Natuurbelevingcentrum De Oostvaarders in Almere Buiten. Ontdek de Oostvaardersplassen, een stukje Afrika in Almere. Een prachtig natuurgebied met konikspaarden, edelherten, heckrunderen en grauwe ganzen. Of leer alles over stadslandbouw op Stadslandgoed De Kemphaan.

Ook voor kinderen is daar veel te doen. Naast het aaien van koeien, kalfjes, schapen en lammetjes kunnen zij heerlijk spelen in het Zuiderzeespeelbos, klimmen bij het Klimbos De Kemphaan, dwalen door het doolhof, apen bekijken bij de Stichting Aap of zelf heerlijke pannenkoeken samenstellen en eten bij pannenkoekenrestaurant Dubbel-Op. Of ontdek het Vroege Vogelbos in Almere Haven, een bijzondere plek met natuurlijk de theeschenkerij Het Eksternest, de schaapskooi met schaapskudde, de mooie houten speeltuin, en de IVN-bostuin. Het bos is één van de oudste en gevarieerde bossen in Almere waar heerlijk gewandeld en gefietst kan worden.

Ook vanaf het water is Almere prachtig. Huur een bootje of kano bij Boei2 aan de Noorderplassen, bij Haddock aan het Weerwater of leer catamaranzeilen bij Sail Today op het Almeerderstrand. Eten op het water kan ook tijdens de high teas van Almere Veertje of geniet van heerlijke hapjes en drankjes op de tapasboot. Barbecueën op het water kan ook op de BBQ-fundonuts.